Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Duplázódtak a hitelkártyatartozások Kínában

2009.11.30. 11:36
A hat hónapon túli hitelkártya tartozások több mint a duplájára nőttek az első háromnegyed évben Kínában a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte a kínai központi bank hétfőn.

A Kínai Népi Bank adatai szerint szeptember végéig ezeknek a tartozásoknak az összege elérte a 7,43 milliárd jüant (1,09 milliárd dollár), ami 126,5 százalékos növekedés.

A hat havi, vagy annál hosszabb idejű tartozások aránya az összes kártyaadósság állományon belül 3,4 százalék. A második negyedév végétől számítva az emelkedés 0,3 százalékos.

A kínai központi bank most felhívta a figyelmet a kintlévőségek veszélyére, így a hitelkártya üzletág bővítésének kockázataira.

Szeptember végéig a kínai bankok 175 millió hitelkártyát bocsátottak ki, 33,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.     Az első negyedév végén 4,97 milliárd jüanra nőtt a legalább hathónapos tartozások összege, a második negyedév végén ugyanez a szám a 5,77 milliárd jüan volt. A tendencia nyilvánvaló jele annak a központi szándéknak, hogy a gazdaság élénkítése céljából növeljék a vásárlőerőt és a fogyasztást.