Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Bernie Ecclestone is érdeklődik a Saab iránt

2010.01.08. 10:42 Módosítva: 2010-01-08 10:55:53
Az ajánlattételi határidő lejárta előtt alig néhány órával beszállt a Saab autógyár megszerzéséért indult versenybe Bernie Ecclestone - jelentette pénteken a BBC.

A Forma-1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa csütörtökön késő este, a Genii Capital luxemburgi befektetési társasággal közösen tett ajánlatot a svéd autógyárra, amelyet a tulajdonos amerikai General Motors szándékai szerint felszámolnak, vagy eladnak, ha akad megfelelő vevő.

Csütörtökön reggel Edward Whitacre, a GM elnök-vezérigazgatója még úgy nyilatkozott, hogy nem lát több reményt a Saab megmentésére, mert egyetlen érdeklődő sem terjesztett elő finanszírozható tervet. A GM már egy éve keres vevőt leányvállalatára, amely a beszállítókkal együtt bő nyolcezer embernek ad munkát és legutóbb 2001-ben ért el nyereséget.

A brit közszolgálati műsorszóró társaság beszámolója szerint Ecclestone és a Genii Capital úgy véli, hogy "a Saab igen innovatív arculattal rendelkezik, és hatalmas értéket képvisel az autóipar egy sor meghatározó piacán". Ezért társaság és a Forma-1 ura mindent megtesz a tervezett tranzakció sikere érdekében.

Karácsony előtt egy héttel a GM bejelentette, hogy nem kísérletezik tovább a Saab eladásával, hanem felszámolja a céget. A gyár 3.400 alkalmazottját januárban bocsátották volna el, mivel kudarcba fulladtak a tárgyalások az utolsó talpon maradt vevőjelölttel, a luxus sportkocsikat gyártó holland Spyker Cars társasággal.

A holland cég azonban váratlanul újabb ajánlattal állt elő, és befutott több új ajánlat is más érdeklődőktől, mire a tulajdonos ismét megnyitotta a Saab jövőjének kérdését. A vételi ajánlatok megtételére kijelölt utolsó határidő csütörtökön, közép-európai idő szerint 23 órakor járt le.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?