Gizella
9 °C
14 °C

Németek szemet vetettek Demján egyik plázájára

2010.03.10. 10:45 Módosítva: 2010.03.10. 10:46
A német CommerzReal alapkezelő kizárólagos tárgyalásokat folytat a közép-kelet-európai régióban tevékenykedő, Demján Sándor nevével fémjelzett TriGránittal a lengyelországi Krakkóban lévő Bonarka bevásárlóközpont megvásárlásáról, állítja megbízható forrásokra hivatkozva a PropertyEU.

Az újságnak adott interjújában Szabó Zsolt, a TriGranit befektetési vezetője megerősítette, hogy valóban folytatnak tárgyalásokat egy nemzetközi intézményi befektetővel, a tulajdonrészük 50 százalékának több mint 250 millió euróért (durván 67 milliárd forintért) való értékesítéséről.

"Nem kívánjuk értékesíteni a tulajdonrészünk 100 százalékát, mert nagy jövőt látunk ebben a befektetésünkben" – nyilatkozta Szabó. "Csak 50 százalékos részt fogunk eladni, melyre több ajánlatot is kaptunk, de mindenképp meg kívánjuk őrizni a TriGranit irányítását az üzletközpontban."

Szabó szerint a céget csakúgy bombázzák a befektetők az ajánlatokkal a tavaly novemberben nyitott bevásárlóközpont tulajdonrészének megszerzése érdekében. A befektetők nagyon körültekintőek a régiós ingatlanokkal, de a minőségi fejlesztések iránt nagy az érdeklődés.

A Bonarka bevásárlóközpont Dél-Lengyelországban, Krakkóban található, mintegy 91000 négyzetméteren 270 üzlettel, kávézóval, étteremmel és egyéb szolgáltatással működik. A TriGranit mintegy 200 millió eurós hitel felhasználásával végezte a beruházást.

Múlt csütörtökön, a TriGranit megkapta a tulajdonosok hozzájárulását a Bonarka további fejlesztésére, így a következő ütemekben felső kategóriás irodaházat, és lakóparkot is építenek mintegy 500 millió euróból.