Emőke
-4 °C
9 °C

Hatvanmilliót kap a törökként reklámozott görög

2010.07.15. 08:07
Közel 60 millió forintnak megfelelő kártérítést üti a markát annak a görög nyugdíjasnak, akit egy svéd joghurtgyártó töröknek feltüntetve használt egy joghurt reklámarcaként.

Az Expressen című stockholmi lap szerdai értesülése szerint a Lindahl tejipari vállalat kész 2 millió svéd korona jóvátételt fizetni a 77 éves Minasz Karacoglisznak, akinek fotóját a tudta és engedélye nélkül használták fel egy török joghurt dobozán.

A Delphibe való idős görög férfi csak nemrég, nyolc év után értesült fotója felhasználásáról, és 50 millió svéd korona (közel másfél milliárd forint) kártérítési követeléssel állt elő, mert nem akar szerepelni semmiféle reklámban, főleg nem törökként. Az eredetileg követelt összeget a svéd joghurtgyártó elutasította. A Lindahl közölte, hogy inkább fizet kétmilliót, mint hogy bizonytalan kimenetelű és költségű bírósági pereket vonjon magára Görögországban.

Minasz Karacoglisz és a török joghurt
Minasz Karacoglisz és a török joghurt

A görög nyugdíjas elfogadja az önként felkínált összeget. "Ebből kiegészíthetem a nyugdíjamat és egy kicsit segíthetek a gyerekeimnek is" - mondta az athéni tévében.

Idős kora ellenére Karacoglisz vándorárusként járja az országot, és mutatós ősz szakálla miatt gyakran lefényképezik őt turisták; valószínűleg egy ilyen fotó kerülhetett a svéd joghurtüzem reklámügynökségéhez is.