Amivel már nem üzletel Soros

2011.05.05. 07:04

Újabb zuhanást okozott az ezüst és az arany árában szerdán, hogy a Wall Street Journal arról írt, Soros György alapja megkezdte a kiszállást a nemesfémekből. Az ügylethez közeli források szerint Soros György hedge fundja és más nehézsúlyú befektetők aranyat és ezüstöt adtak el, írja a Napi.

Sorosék az elmúlt két évben jelentős mennyiséget vásároltak a nemesfémekből. A tudósítás szerint az eladások a kilenc hónapja tartó nemesfémrally végét is jelezhetik, bár megjegyzik, hogy más jelentős befektetők − mint például a hedgefund-menedzser John Paulson − továbbra is kitartanak az arany és az ezüst mellett.

A nemesfémpiacokkal kapcsolatos bizonytalanság már a Goldman Sachs elemzőit is foglalkoztatják. Legfrissebb elemzésük szerint az arany a Goldman egyik favoritja az árupiaci termékek közül, mely a devizapiacokon fokozódó bizonytalanság és a középtávú inflációs kockázatok miatt továbbra is a befektetők fókuszában maradhat. A neves intézmények jelentős befektetései megerősítik, hogy intézményi pénzek is felszálltak arra a trendre, amelyet eddig a lakossági befektetések uraltak.