Öt nemzetközi online utazási szolgáltató olvadt össze

2011.05.09. 10:31

A közelmúltban öt nemzetközi online utazási szolgáltató - a CheapTickets, a Vliegwinkel, a BudgetAir, a Flugladen és a Vayama - olvadt össze. Május 6-ától Travix néven működik a globális vállalat, írta a turizmusonline.hu.

A Travix a BCD Holdings nemzetközi utazási szolgáltatócég része. Az új társaság 15 országban működik, 375 alkalmazottal, éves árbevétele meghaladja az egymilliárd dollárt. A vállalat központja Utrechtben, Hollandiában található. A Travixnak van leányvállalata az USA-ban, Indiában és Németországban is.

Az összeolvadást követően várható az egyes online márkák megjelenése új piacokon. Tervezik például a Cheap Tickets márka bevezetését Spanyol- és Olaszországban. A cég tevékenységének fókuszában továbbra is az olcsó repülőjegyek értékesítése áll, az egyes márkák piaci bevezetése az adott ország vásárlóinak igényeitől függ.

A Travix honlapjain nem csupán a hagyományos, hanem a fapados légitársaságok járataira is lehet foglalni, emellett szállás- és bérautófoglalásra is alkalmasak.

A BCD Holdings-ot 1975-ben alapította John Fentener van Vlissingen, a vállalat portfoliójába olyan cégek tartoznak, mint a BCD Travel (business travel), a Travix (online travel), Park N’ Fly (reptéri parkolók), TRX (utazás), VakantieXperts (szabadidős utazás) és a Park Mobile International (mobilos parkolási és közlekedési alkalmazások). A BCD Holdings több mint 90 országban működik 13,000 alkalmazottal, árbevétele 17,7 milliárd dollár.