Kiakadtak a görögökre a német vállalkozók

2011.06.27. 10:03

A német családi vállalkozásokat képviselő érdekvédelmi szervezet élesen bírálta a német kormány hozzáállását a görögországi mentőcsomagokhoz és olyan szabályok megalkotására szólított fel, amelyek lehetővé teszik egyes euróövezeti államok kilépését, vagy kizárását a közös valuta térségéből, írja hétfői számában a Die Welt német napilap.

A Stiftung Familienunternehmen a német parlamentnek címzett levelében úgy értékel: "a német kormány katasztrofális utat jár be az euróövezeti mentőcsomagokra vonatkozó politikájával". A kilépést, vagy a kizárást lehetővé kell tenni, idézi a szervezet levelét a Die Welt.

Az érdekvédelmi szervezet szerint a Lisszaboni Szerződés világosan előírja, hogy nem lehet más államokat kimenteni és arra hívja fel a figyelmet, hogy a valutaunió transzfer unióvá alakult át, amelyben Németország viseli a legnagyobb terhet. A Stiftung levelét mintegy 100 német vállalat írta alá, amelyeknek összes éves árbevétele 38 milliárd eurót tesz ki, és amelyek 200 ezer embert foglalkoztatnak.