Az Anonymus meghekkelte a New York-i tőzsdét

2011.10.11. 06:12

Ígéretükhöz híven feltörték a New York-i tőzsde, az NYSE honlapját az Anonymous csoport (a Wikipedia angol nyelvű bejegyzése a csoportról) hackerei, de csak rövid időre, mindössze egy percre tudtak behatolni, jelentette a CNN Money. A támadás miatt hétfő este előbb lelassult, majd két percre meg is bénult az NYSE honlapja. A tőzsde szóvivője, Rich Adamonis ugyanakkor tagadta, hogy bármi gont lett volna a honlappal, és a kereskedésben sem jelentkeztek problémák.

Az Anonymous pár napja csatlakozott az Occupy Wall Street (Foglald el a Wall Streetet) tiltakozási mozgalomhoz, és akkor tett ígéretet a tőzsde weblapjának feltörésére. A tiltakozási mozgalom négy hete, szeptember 17-én indult, azóta az Egyesült Államok több városára kiterjedt.

Az Anonymous augusztusi bejelentése szerint legközelebb, november 5-én a Facebook szervereit akarja megtámadni.

A 4chan fórumból kinőtt hackercsoport már több nagyszabású támadást követett el, ők törték fel az Apple szervereit és ők bénították meg tavaly decemberben a Mastercard, a Visa és a Paypal portálját. Állításuk szerint júliusban a NATO szervereit is feltörték, ahonnan rengeteg titkos adatot szereztek meg.

Az Anonymous a Wikileakset tekinti példaképének, a hitelkártyaszolgáltatók szervereit például azért támadták, mert azok letiltották a támogatások utalását a kiszivárogtató portálnak.