Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Szingapúrban a legkönnyebb vállalkozni

2011.10.20. 07:53

A Világbank szerint a legjobb, legkönnyebb ma Szingapúrban üzletbe, vállalkozása fogni. Magyarország az 51. helyezett a Világbank csütörtökön kiadott legújabb Doing Business 2012 című éves felmérésében.

A vállalkozás- és üzletbarát környezetet vizsgáló felmérésbe bevont 183 ország sorában a második helyezést Hongkong kapta, a harmadik Új-Zéland. Az Egyesült Államoké a 4. hely, és az első európai ország a listán az 5. helyen szereplő Dánia. Németország a világranglista 19. helyezettje.

Az 51. helyezett Magyarország szomszédságában Szlovénia a 37., Szlovákia a 48., Lengyelország a 62., Csehország a 64., Románia a 72., Horvátország a 80., Szerbia a 92. az új listán. A lista sereghajtói a Kongói Köztársaság, a Közép-Afrikai Köztársaság és Csád.


A felmérésben azt vizsgálták, hogy a világ országai milyen intézkedéseket tettek tavaly és ez év elején egyebek közt az alapítás, az építési engedélyek, a hitelhez jutás, a befektetők védelme, az adóztatás, a szerződések érvényesítése vagy a csődeljárás terén, illetve milyen szabályozás van érvényben azért, hogy a vállalkozások életét megkönnyítsék.