Feleségével ment volna a halálba Madoff

2011.10.27. 15:01

Újabb részlet került napvilágra a történelem legnagyobb piramisjátékával kapcsolatban: az amerikai CBS 60 Minutes című műsorában a csalásért elítélt Bernard Madoff felesége, Ruth arról beszélt, hogy miután lelepleződött a gigantikus átverés, férjével úgy döntöttek, öngyilkosok lesznek.

Karácsony este leültek, és bevettek egy marék pirulát. "Nem tudom kinek az ötlete volt, de úgy döntöttünk, hogy megöljük magunkat, mert annyira borzasztó volt ami történt" - mondta a műsorban. "Szörnyű telefonhívásokat kaptunk. Gyűlölködő leveleket, túl minden határon, és azt mondtam: Ezt nem tudom folytatni."

A pirulák között volt nyugtató és valószínűleg egy pánikbetegség kezelésére szolgáló gyógyszer is. "Bevettük a pirulákat és másnap felébredtünk... Nagyon megrázó volt, és örülök, hogy felébredtünk" - mondta a feleség.

Bár a házaspár végül megmenekült, a csalás mégis vezetett halálhoz a családban: tavaly decemberben Madoff egyik fia, Mark felakasztotta magát manhattani lakásában, miután felmerült, hogy érintett lehet a bűncselekményben - az nyomozás során őt és testvérét is kihallgatták, bár vádat nem emeltek ellenük.

Madoff - akinek John Malkovich-ot is sikerült megvezetnie - jelenleg 150 éves büntetését tölti, amit 2009 júniusában szabtak ki rá a 65 milliárd dolláros átverésért. Az amerikai befektetési tanácsadó úgy csalt ki pénzt az ügyfeleitől, hogy az új ügyfelek pénzét adta oda a régi ügyfeleknek, mintha azok a befektetésük hozamai lennének. 2008-ban, mikor a pénzügyi válság hatására ügyfeleinek tömegei akartak hirtelen a pénzükhöz jutni, a piramisjáték összedőlt, és Madoff feladta magát. 2009-ben bűnösnek vallotta magát 11 vádpontban, többek között pénzmosásban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport