József, Bánk
-6 °C
0 °C

Kivonul Horvátországból az OMV

2011.12.07. 07:18

Kivonul Horvátországból és Bosznia-Hercegovinából az osztrák OMV olajtársaság - jelentette be hivatalosan a cég. A Napi Gazdaság szerint a két üzemanyagtöltőállomás-hálózat felszámolása a korábban elfogadott stratégia megvalósításának a kezdetét jelenti.

Az OMV a két országban 91 üzemanyagtöltő állomást működtet, amelyek értékelése jelenleg folyik. A hálózat felszámolása része a konszern szeptemberben bemutatott új stratégiájának, amely a finomítói és marketingtevékenység leépítését és a gázüzletág erősítését irányozza elő.

Az OMV a jövőben az üzemanyagtöltőállomás- és kiskereskedelmi üzletágát azokra a piacokra koncentrálja, ahol ezek egy ellátási láncban integrálódtak. Az olajtársaság a következő hónapokban kezd tárgyalni potenciális befektetőkkel a benzinkúthálózatok lehetőleg egészben történő értékesítéséről.

Az cég 1995 óta van jelen a horvátországi benzinkútpiacon, az OMV Hrvatska d.o.o 63 üzemanyagtöltő állomása a horvátországi piac 13 százalékát fedi le. Bosznia-Hercegovinában 2001 óta tevékenykedik az OMV. Leányvállalata, az OMV BH d.o.o 28 benzinkutat üzemeltet és 8 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik az országban.