11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Újabb légitársaság került veszélybe

2012.02.22. 08:41

Az adóhivatal befagyasztotta az indiai Kingfisher Airlines néhány számláját. A légitársaság ugyan tárgyalásokat folytat az adóhatóságokkal, hogy fizetési haladékot kapjon, ám könnyen lehet, hogy járattörlésekre is kényszerül. A vállalat 64 repülőgépéből 16 repül jelenleg, ráadásul az elmúlt egy héten 50 pilóta hagyta el a céget - írja a Napi Gazdaság.

A Kingfisher Airlines az elmúlt tíz negyedévben folyamatosan veszteséges volt az emelkedő üzemanyagárak és a csökkenő jegyárak miatt; a tavalyi negyedik negyedben 4,44 milliárd rúpia (90 millió dollár) volt veszteség. A légitársaság hitelállománya eléri az 1,3 milliárd dollárt, piaci hírek szerint már a márkanevét és irodai berendezéseit is elzálogosította.

A járattörlések hírére a Kingfisher tőzsdei árfolyama 20 százalékot zuhant - igaz, az év eleje óta viszont 27 százalékot emelkedett a cég kurzusa. Az indiai konkurensek drágultak a hírre, a Jet Airways és a SpiceJet diszkont-légitársaság árfolyama 7, illetve 15 százalékkal emelkedett.

Az európai légitársaságokra viszont nem hatott túl jól a hír: a Deutsche Lufthansa 2 százalékot, az Air France-KLM pedig 3 százalékot esett. A piac idegessége nem ok nélküli, hiszen a legújabb légitársaságcsőd erősödő trendbe illeszkedik, a Malév mellett a Spain Air és az Air Australia is a közelmúltban vált váratlanul fizetésképtelenné. Mindez azt mutatja, hogy a magas üzemanyagárak miatt mostanra fogyott el a levegő a légitársaságok körül, és a gyengébbek kénytelenek lehúzni a rolót.  • Hírek
  • Bankszámla