Hedi Slimane veszi át az Yves Saint Laurent irányítását

2012.02.26. 19:21

Hedi Slimane dizájner - aki 2000 és 2007 között a Dior Hommes férfidivat-diktátora volt - veszi át az Yves Saint Laurent irányítását. A tunéziai-olasz származású francia divattervező-sztárfotós az olasz Stefano Pilatit váltja az egyik legnagyobb divatház élén - közölték hétvégén a divatházhoz közeli források.

A váltás pontos dátuma még nem ismeretes, de a hír nagy port kavart fel a divatszakmában, miután az Yves Saint Laurent eladásai a tavalyi évben több mint harminc százalékkal növekedtek. A források szerint Slimane lesz a divatház új igazgatója, a szerződést már mindkét fél aláírta, a hivatalos bejelentésre a február 28. és március 7. közötti Párizsi Divathéten kerülhet sor.

Hedi Slimane 2000-ben került a Diorhoz, ahol 2007-ig tervezte a divatház férfivonalát. Forradalmasította a Dior stílusát, s ultramodern, szűk fekete nadrágjaival és öltönyeivel óriási hatást gyakorolt a teljes férfidivatra, de női kollekciókat soha nem tervezett.

Már ősz óta pletykák keringtek arról, hogy Stefano Pilati búcsúzik az Yves Saint Laurent-tól. A tekintélyes International Herald Tribune arról cikkezett, hogy helyére a belga Raf Simons igazol át a német Jil Sandertől. Ezt azonban az Yves Saint Laurent-divatház azonnal cáfolta.

A generációja egyik páratlan tehetségű kreátoraként számon tartott 43 éves Hedi Slimane valójában hazatér abba a nagy presztízsű divatházba, ahonnan a férfivonal tervezőjeként karrierje 1997-ben elindult. Az olasz Guccinál, majd Tom Fordnál tett kitérője után hét évet töltött a Diornál, ahol folyamatosan bombázták ajánlatokkal. Öt évvel ezelőtti távozása óta Los Angelesben él, ahol elsősorban sztárfotósként dolgozik, és rock-koncertekről készül fekete-fehér fotóival arat hatalmas sikereket.