Újabb tízezer embert küld el a Nokia

2012.06.14. 11:31

A Nokia folytatja a leépítéseket, és újabb 10 ezer munkahelyet szüntet megvilágszerte - írja a Reuters. A megtakarítási intézkedések részeként három országban, Németországban, Kanadában és Finnországban zárnak be gyárakat, így megszűnik a cég egyetlen finn üzeme.

A vállalatnak nem megy jól mostanában: figyelmeztetett, hogy a második negyedévben a vártnál nagyobb veszteséget szanvedhet el a mobiltelefon üzletágban, a részvényei pedig 70 százalékot veszítettek az értékükből azóta, hogy 2011 februárjában bejelenetették, hogy a saját okostelefon oerációs rendszerükről átállnak a Microsoft-éra.

A most bejelentett újabb intézkedésekkel az elbocsátottak száma el fogja érni a 40 ezret azóta, hogy 2010-ben Stephen Elop a vállalat élére került. A tavaly bejelentett 14 ezer fős leépítés érintette Magyarországot is, a komáromi gyárból idén 2300 embert küldenek el, miután tavaly szeptemberben a cég bejelentette, hogy átgondolja az okostelefon-gyártását, ennek kertében a gyártást Kínába költözteti, az európai gyárak pedig a termékek személyreszabására fognak koncentrálni. A finn cég 2011 végén bezárta kolozsvári üzemét, ahonnan 1900 dolgozót bocsátott el.

A cég ezt a Salo-i gyárat is bezárja

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla