Soros: Merkel rossz irányba viszi Európát

2012.06.25. 10:11

Soros György szerint az EU országoknak közös törlesztési pénzalapot kell létrehoznia olasz és spanyol állampapírok vásárlására. A szakember figyelmeztetett: ha elmaradnak az átütő erejű intézkedések az európai vezetők e heti találkozóján, az előre vetítené az euró hanyatlását.

Soros a Bloomberg hírügynökségnek adott interjúban azt is elmondta: Angela Merkel német kancellár rossz irányba viszi Európát azzal, hogy ellenzi a közös euróövezeti kötvények kibocsátását a fiskális unió létrehozása előtt. A kancellár emellett kitart azon követelése mellett is, hogy Görögországnak megszorításokat kell végrehajtania a segélycsomag ellenében és más európai országoktól is ugyanezt várja. Soros szerint Merkel kancellár ezzel csak ront a helyzeten, mivel az adósság törlesztéséhez az érintett országoknak növekedésre lenne szükségük, nem pedig megszorításokra.

„Nézeteltérések vannak fiskális téren” – mondta Soros György. "Amennyiben ezekre nem sikerül megoldást találni az elkövetkező három napban, akkor sajnos attól tartok a találkozó kudarccal fog záródni, ami végzetes következményekkel járhat".  • Tippek
  • Babaváró hitel