Csirkére állna rá a McDonalds

2012.07.03. 13:49

Egyre több csirkéből készült terméket vezetne be a menübe a gyorsétteremlánc vezérigazgatója, Dan Thompson. A váltással a spórolni vágyó fogyasztókat céloznák meg, a csirkehús ára jelenleg az Egyesült Államokban majdnem a fele a marhahúsénak. Bár a csirkehús tavaly december óta már egyre drágább, miközben a marha ára csökkent, az árkülönbség még így is jelentős, közölte a Bloomberg.

A döntést többek közt az indokolja, hogy a McDonalds Európában kormányzati megszorításokkal, az Egyesült Államokban a fogyasztói bizalom csökkenésével, Ázsiában pedig lassuló gazdasági növekedéssel kénytelen szembenézni. Májusig világszerte 3,3 százalékos növekedést könyvelhetett el, a cég részvényei azonban 12 százalékot zuhantak idén.

Mint azt a felmérések mutatják, az amerikai fogyasztók egyre szívesebben vesznek csirkehúst. 2013-ig várhatóan 1,7 százalékkal nő a csirkefogyasztás az országban, évente egy amerikaira 37 kiló csirke jut. Ezzel együtt a marhahús fogyasztása várhatóan csökkenni fog legalább 2,2 százalékkal, 54,5 kilóra.