Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Felfüggesztette járatait a lengyel fapados

2012.07.27. 15:02

Meghatározatlan időre felfüggesztette rendszeres járatait az OLT Express Regional lengyel fapados légitársaság, amelynek a Polgári Légiközlekedési Hatóság (ULC) pénteken visszavonta a koncesszióját - adta hírül a TVN24 hírtévé.

Az ULC szóvivője közölte: a hatóság pénteken vizsgálatot indított az légitársaságnál, amelynek során ellenőrzi, hogy a vállalat képes-e biztosítani a repülőgépek műszaki állapotának ellenőrzését. A német OLT Regional tulajdonosához tartozó társaság igazgatója pénteken egy sajtótájékoztatón arról értesítette a sajtót, hogy a járatok felfüggesztése 130 ezer utast érint, akiket kártérítés illet. Bejelentése szerint csődvédelmet fog kérni, de azt is hangsúlyozta, hogy az OLT Express Poland néven indított charterjáratait nem függeszti fel. Az elsősorban belföldi járatokat indító OLT Express ügyfeleit várhatóan az állam és a nemzeti légitársaság tulajdonában lévő Eurolot légitársaság veszi át.

Az OLT Expresst 2011-ben alapították, az OLT Jetair és a Yes Airways lengyel légitársaságok összevonásával, miután azok az Amber Gold tőkealap tulajdonába kerültek. Az alap pénteki közleménye szerint nem finanszírozza tovább a légitársaságot.