A Fiat megvenné az Opelt

2012.10.05. 11:42 Módosítva: 2012.10.05. 14:01

A Fiat ismét tárgyalna a General Motors (GM) cégcsoporttal az Opel esetleges megvásárlásáról, ha az amerikai autógyártó el akarná adni európai leányvállalatát – számolt be az Il Sole 24 Ore.

Az olasz lap pénteki számában információs forrás megnevezése nélkül azt írta, hogy Sergio Marchionne vezérigazgató gyakorlatilag zéró költséggel kívánná megszerezni a veszteséges Opelt. Hivatalosan azonban a társaság elképzelését még nem nyújtotta be a GM-nek.

Az olasz lap kitért arra is, hogy a Fiat akkor tenne csak ajánlatot az Opelre, ha a GM és a Peugeot tervezett együttműködése valamilyen okból nem válna be.

A General Motors az év elején  jelentette be, hogy nagyjából 1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre és 7 százalékos részesedést szerez a francia autógyártóban, így a cég második legnagyobb tulajdonosává válik. A Fiat három évvel ezelőtt egyszer már megpróbálta megszerezni az Opelt.

A GM európai igazgatója a hírre reagálva azt közölte, hogy a GM az Opel mögött áll, az európai autógyártót a csoport szerves részének, és a GM jövője szempontjából meghatározó elemének tekinti. Stephen Girsky kitért arra is, hogy a GM és PSA integrációja a tervek szerint halad.