Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

A pornó a mobilinternet reménysége

2001.10.20. 12:45
A Hutchison 3G jövő ősszel induló mobilinternet-szolgáltatása keretében valószínűleg szoftpornót is kínál majd ügyfeleinek.
Mivel a legtöbb elemző jó ideje kételkedik abban, hogy belátható időn belül megtérülne az a 22,5 milliárd font, melyet a brit telkók UMTS-licencekre kifizettek, nem csoda, hogy a konzervatív távközlési cégek lassan kezdik felfedezni a pornóban rejlő lehetőségeket. A szex már a vezetékes internetes szektorban is bizonyított: azon kevés tartalom közé tartozik, amelyért hajlandók fizetni az emberek.

Ma még csak kép, holnap már videó

A Financial Times értesülései szerint a - japán NTT DoCoMo és a hongkongi Hutchison Wampoa tulajdonában lévő - brit Hutchison 3G vezetése azon gondolkodik, hogy jövő ősszel induló harmadik generációs mobilszolgáltatása keretében szoftpornót is nyújt ügyfeleinek. A technológia fejlődésével rövid videoklippeket is kínálnak majd.

A "felnőtt szolgáltatások vezetője"

A társaság a brit lapnak elismerte, hogy a szórakoztatóipari tartalmakkal foglalkozó munkacsoport egyik tagját felkérték a mobilinternetes pornóban rejlő üzleti lehetőségek elemzésére. Azt viszont nem volt hajlandó elárulni, hogy a vállalati struktúrán belül miféle titulus kapott a munkacsoport szóban forgó tagja.

A Hutchison nem tervezi, hogy beszáll a pornográf tartalom előállításába és szerkesztésébe. Inkább partneri megállapodásokat kíván kötni bizonyos tartalomszolgáltatókkal, akik a tartalomért cserébe részesednek az előfizetési bevételekből.