Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

440 ezer dolláros wellness-hétvégével ünnepelt a megmentett AIG

2008.10.08. 20:11
A majdnem csődbe ment AIG biztosító vezetőségének volt oka az örömre, az amerikai kormány 85 milliárd dollárral megmentette őket az összeomlástól. Ezt egy kaliforniai wellnesshotelben ünnepelték, amiért 440 ezer dollárt fizettek.

Alig egy héttel azután, hogy az amerikai kormányzat 85 milliárd dollárral kihúzta a csávából az amerikai biztosítótársaságot, az AIG-et, a cég vezetősége egy kaliforniai wellnesshotelben ünnepelt. A Washington Post szerint a cég hetven legjobban teljesítő ügynöke egy egész hetet töltött a kaliforniai Monarch Beachen, amiért több mint 440 ezer dollárt fizettek a biztosítónál.

Az egész ügy a kongresszusi vizsgálóbizottság szerdai ülésén derült ki, amikor a bizottság elnöke, Henry Waxman fényképeket mutatott be magáról a hotelről. A jelentések szerint a biztosító 200 ezer dollárt költött szállásra – egy éjszakára 425 és 1200 dollár közötti összeget fizettek –, 150 ezret ételre és 23 ezer dollárt a fürdőre.

Alig egy héttel azután, hogy az adófizetők pénzéből megmentették a biztosítót a csődtől, a cég vezetői az ország egyik legexkluzívabb szállodájában ünnepelnek &ndahs; foglalta össze a helyzetet Henry Waxman.

Az AIG biztosító ügyvezetője Henry Paulson pénzügyminiszterhez írt levelében magyarázkodott. Eszerint az "eseményt" az AIG egyik leányvállalata szervezte az életbiztosítási ügynököknek, ezek az ügynökök voltak a cég legjobban teljesítő dolgozói. A nyaraláson százan voltak ott, a cég dolgozói közül azonban csak tizen. A magyarázkodás szerint a nyaralást már hónapokkal ezelőtt megszervezték.  • Vennék
  • Hírek