Géza
-12 °C
-4 °C

Kínában folytatódik a Boeing-Airbus harc

2004.04.13. 14:53
Az China Southern Airline 21 repülőgépet vásárol az európai gyártótól, az Airbustól. Az üzlet értéke 1,2 milliárd dollár.
Az egyik legnagyobb kínai légitársaság a China Southern Airline 15 A320-as és 6 A 319-100-as repülőgépet vesz az európai repülőgépgyártótól, az Airbustól. A repülőket 2005-2006-ban fogják Kínába szállítani.

Az Airbus úgy döntött a kínai piacon is felveszi a verseny legnagyobb riválisával, a Boeinggel szemben.

Airbus vagy Boeing?

A China Southern az egyik legnagyobb kínai légitársaság 125 repülőből álló flottával, és több mint nyolcvan belföldi és külföldi célállomással. A társság flottájának legnagyobb része Boeing.

Az Airbus szerint a kínai repülőgéppiac harminc százalékát birtokolja, de szeretné ezt az arányt ötven százalékra növelni. "Ez az első nagyobb üzlet, amit ebben az évben kötöttünk Kínában", közölte az Airbus kínai kirendeltségének vezetője, Gu Ming. A társaságnak ez a legnagyobb üzlete tavaly április óta, amikor harminc repülőt adtak el öt különböző légitársaságnak.

A repülők darabja 50-61 millió dollárba kerül. A légitársaság banki hitelekből fizeti ki az összeget. A légitársaság szóvivője ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a mostani megállapodás nem jelenti, azt, hogy mostantól hátat fordítnak a Boeingnek. Csak ebben az évben további hét Boeing 737-est vásárol a légitársaság.