Botrány az EADS-vezér és az Airbus körül

2006.06.17. 11:34
Kiderült, hogy az EADS társvezetője, Noel Forgeard azelőtt értékesített részvényeit, hogy kitudódott volna: ismét késik az A380-as leszállítása.

Dagad a botrány Európa legnagyobb repülőgép-ipari társasága, az EADS körül, miután kiderült, hogy a cég társvezetője, Noel Forgeard azelőtt értékesítette részvényeit, hogy kiderült, ismét késik a társaság Airbus divíziójának új gépe, az A380 leszállítása.

Noel Forgeard állítása szerint a részvényeladás márciusban történt, s az Airbus A380 késlekedéséről csak áprilisban értesítették, írja a MarketWatch. Ugyanakkor az is igaz, hogy mikor később hivatalosan bejelentették, hogy az új Airbus az elektromos rendszer miatt ismét késik, a társaság részvényeinek árfolyama zunanni kezdett.

A franciák pénteken jelentették be, hogy hetek óta figyelik az EADS-részvények forgalmát, és nyilvánosságra is fogják hozni a vizsgálat eredményeit. Maga az EADS is vizsgálódik az ügyben, mondta a Le Monde-nak a másik társvezérigazgató, Arnauld Lagardere.

Forgeard, aki korábban egyébként az Airbus vezérigazgatója volt, menesztése azóta téma, hogy kiderült az új Airbus leszállításának késése.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön