Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Az Alfa átkerül a Fiattól a Ferrarihoz?

2002.10.14. 17:08
A Ferrari feje, Luca Cordero di Montezemolo hétfőn nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a súlyosan eladósodott Fiat konszern gyökeres átszervezése keretében az Alfa Romeo a maranellói autógyár tulajdonába kerüljön át.
"Ez a döntés a részvényesek kezében van. Mi a magunk részéről üdvözöljük a kihívásokat és szeretünk győztesen kikerülni belőlük" - jelentette ki Montezemolo újságírók előtt Torinóban.

Luxusautó-csoport alakul

Az Alfa Romeo, mint a Ferrari maga is, a Fiat egyik leányvállalata. A Fiat válságának súlyosbodásával párhuzamosan sokasodtak azok a híresztelések, hogy a 100 százalékos átvételre törekvő amerikai résztulajdonos, a General Motors az Opel és a Fiat fúzióját fontolgatja. A Fiat-Opel társaság mellett egy luxusautó-csoport is alakulhat a Ferrari, Maserati és Alfa Romeo autógyárakból a Fiat vezetésével, a General Motors kisebbségi tulajdonrésze mellett.

A Fiattal ellentétben a Maserati felett is rendelkező Ferrari bő esztendőket élvez. A Forma-1 sikerei mellett a Ferrari a 2002-es évben tíz százalékos forgalomnövekedést, 1,058 milliárd eurós értékesítési árbevételt vár.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!