Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Újsághirdetésekben keres vevőt az Alitalia

2008.09.23. 15:36
Az olasz nemzeti légitársaság négy napilapban helyezett el hirdetéseket, hogy vonzóbbnak tüntesse fel a légitársaságot annak reményében, hogy sikerül eladni.

Az Alitalia négy nagyobb napilapban jelentetett meg hirdetéseket, hogy vevőket keressen a csőd szélén álló légitársaságra – írja a BBC Online. Augusto Fantozzi ügyintéző utolsó kétségbeesésében azt írja, hogy bárki jelentkezhet, aki biztosítani tudja a légitársaság működését középtávon. A négy napilap a Corriere della Sera, il Sole-24 Ore és a la Repubblica, valamint a brit Financial Times.

Az Alitalia nagyon rossz helyzetben van, egyles becslések szerint napi kétmillió eurót veszít. Az érdeklődőknek szeptember 30-ig van esélyük arra, hogy jelentkezzenek. Fantozzi azonban nem bízik a sikerben, szerinte kicsi az esélye annak, hogy időben érkezik a megmentő.

Hétfőn a cég honlapján is megjelent egy közlemény, hogy vevőt keres.

A kétségbeesett lépésekre azután szánta rá magát az Alitalia, miután a múlt héten kudarcba fulladtak a felvásárlási tárgyalások a CAI befektetői csoporttal. A megállapodást a szakszervezetek utasították el, mert nem fogadták el, hogy háromezer munkahely megszűnhet a költségmegtakarítások miatt.

Hétfőn azonban az olasz légügyi hatóság azzal fenyegette meg a légitársaságot, hogyha napokon belül nem nyújt be nekik egy költségcsökkentési tervet, akkor visszavonják a repülési engedélyüket.

Ennek hatására a korábban minden költségcsökkentést rendre megfúró szakszervezetek is visszafogták magukat: a pilóták és az utaskísérők szakszervezetei bejelentették, készek támogatni 340 millió euróval bármilyen belföldi vagy nemzetközi jelentkező ajánlatát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!