Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tízből négyen allergiásak munkahelyükre

2002.03.19. 12:05
A brit Allergia Alapítvány felmérése szerint tízből négy alkalmazott, azaz nagy-Britanniában hétmillió ember allergiás a munkahelyére - közölte az Evening Standard. A tünetekért a légkondicionálás, a számítógépek, másolók, faxgépek és a szőnyegek felelősek.
A kutatók a vizsgált irodákban több mint háromszázféle mérgező anyagot találtak - a tünetek: fejfájás, levertség, légzési nehézségek, viszkető bőr. Az alapítvány szerint az allergia egyre több alkalmazottat érint, és a cégvezetőknek oda kell figyelniük a problémára.

Az iroda a legveszélyesebb

"A vállalatvezetőknek észre kell venniük, hogy az egészségtelen környezet, illetve a rosszabbul teljesítő alkalmazottak miatt komoly veszteség keletkezik. Az allergiás betegeknek pedig tudniuk kell, hogy az iroda okozhatja a legsúlyosabb tüneteket" - mondta Muriel Simmons, az alapítvány szóvivője.

Ózon, por, tisztítószerek

A kutatók szerint a fénymásolók, faxgépek és printerek által kibocsátott ózon, légkondicionálókból az irodába kerülő szennyezőanyagok, a szőnyegekben élő atkák, valamint a tisztítószerek a legveszélyesebbek. Ezek az anyagok az arra érzékenyeknél légzési nehézségeket, szem- és torokgyulladást, fejfájást, végső soron akár asztmát is okozhatnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?