Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Készülnek a dán börtönök az EU-csúcsra

2002.05.22. 16:31
Adófizetőinek 150 millió euróját (közel 37 milliárd forint) költi el Dánia az Európai Unió soros elnöki tisztének ellátása során.
A dán parlament költségvetési bizottsága által bejelentett összeg jelentős részét az uniós elnökség ideje alatt tartandó nemzetközi találkozók - terrortámadások és az antiglobalizációs tüntetések elleni - biztosítására használják fel.

A költségvetési bizottság a számla ismertetése mellett bejelentette, hogy 150 koppenhágai börtöncellát ürítenek ki, arra számítva, hogy az antiglobalizációs demonstrációk során várhatóan jó néhány tüntető őrizetbe vételére lesz szükség.

Három csúcstalálkozó

Az év második felében az uniós elnökséget ellátó Dánia legalább három csúcstalálkozó és további mintegy 180 rendezvény házigazdája lesz. A három csúcstalálkozó: a szeptemberi EU-Ázsia csúcs; az európai államok vezetőinek - Putyin orosz elnök részvételével zajló - novemberi találkozója és a decemberi EU-csúcs, amelyen várhatóan döntés születik az Európai Unió bővítéséről.