Erzsébet
1 °C
4 °C

Az AOL is sáros?

2002.07.19. 12:29
Lemondott Robert Pittman, az AOL Time Warner igazgatója, miközben egy Washington Post-cikk szerint a médiaóriás könyvelése is hibás, ugyanis a társaság nyereségéhez néhány százmillió dollárt hozzáadtak.
Pittman, aki az America Online vezetője volt, nyilatkozatot adotban közölte, hogy "ideje egy kis szünetet tartani", és hogy "a cégcsoport vezetésében történt változások után" ő sem óhajt az AOL Time Warnernél dolgozni. Elemzők szerint a vezetőváltásokkal a Time Warner akarja növelni a befolyását a csoporton belül.

270 millió plusz

A lemondás napján megjelent egy cikk a Washington Postban, amely szerint a vállalatnál szabálytalan könyvelési módszereket alkalmaztak, és így 270 millió dollárral növelték a profitot 2000 és 2002 között. A cikk többek között azt állítja, hogy az AOL különböző részlegei között vándoroltatta nyereségét, több helyen is feltüntetve azt.

Árfolyamzuhanás

A hír hatására csütörtökön hat százalékkal estek a cég papírjai. Az AOL Time Warner cáfolta a Post értesüléseit: "a cikk tele van hamis állításokkal és téves következtésekkel" - áll a cég közleményében. Idén a vállalatcsoport részvényei már hatvan százalékot vesztettek értékükből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?