Az AOL is sáros?

2002.07.19. 12:29
Lemondott Robert Pittman, az AOL Time Warner igazgatója, miközben egy Washington Post-cikk szerint a médiaóriás könyvelése is hibás, ugyanis a társaság nyereségéhez néhány százmillió dollárt hozzáadtak.
Pittman, aki az America Online vezetője volt, nyilatkozatot adotban közölte, hogy "ideje egy kis szünetet tartani", és hogy "a cégcsoport vezetésében történt változások után" ő sem óhajt az AOL Time Warnernél dolgozni. Elemzők szerint a vezetőváltásokkal a Time Warner akarja növelni a befolyását a csoporton belül.

270 millió plusz

A lemondás napján megjelent egy cikk a Washington Postban, amely szerint a vállalatnál szabálytalan könyvelési módszereket alkalmaztak, és így 270 millió dollárral növelték a profitot 2000 és 2002 között. A cikk többek között azt állítja, hogy az AOL különböző részlegei között vándoroltatta nyereségét, több helyen is feltüntetve azt.

Árfolyamzuhanás

A hír hatására csütörtökön hat százalékkal estek a cég papírjai. Az AOL Time Warner cáfolta a Post értesüléseit: "a cikk tele van hamis állításokkal és téves következtésekkel" - áll a cég közleményében. Idén a vállalatcsoport részvényei már hatvan százalékot vesztettek értékükből.  • Tippek
  • Hírek