Vizsgálják az AOL Time Warner könyvelését

2002.07.26. 09:40
Az AOL Time Warner részvényei 4 éves mélypontra zuhantak csütörtökön a New York-i tőzsdén, miután a cég bejelentette: a tőzsdefelügyelet (SEC) vizsgálatot kezdett annak kiderítésére, valóban félrekönyvelt-e a cég néhány reklámbevételt.
A Washington Post múlt héten szellőztette meg, hogy a világ legnagyobb internet- és médiabirodalma saját bevételként könyvelt el olyan reklámbevételeket, melyek leányvállalatait - például az EBay-t - illették volna meg.

A lap cikke szerint a vállalat 2000 júliusa és 2002 márciusa között 270 millió dollárral magasabb forgalmi adatot szerepeltetett könyveiben a valósnál.

Egy hét alatt 20 százalékos esés

A cég vezetősége élénken cáfolta a hírt, ám meglepő módon a társaság America Online részlegének vezetője, Robert Pittman ugyanaznap bejelentette visszavonulását, mint mondotta, "egy kis szünetet tartani".

Leköszönő nyilatkozatában megemlítette, hogy már a cikk megjelenése előtt felvették a kapcsolatot a SEC-kel, és mindenben együttműködnek velük.

Ennek ellenére a befektetők az utóbbi idők botrányai következtében azonnal elkezdtek megszabadulni AOL-részvényeiktől, amelyek múlt hét óta több mint 20 százalékot veszítettek értékükből.  • Hírek
  • Bankszámla