Judit
3 °C
7 °C

Vizsgálják az AOL Time Warner könyvelését

2002.07.26. 09:40
Az AOL Time Warner részvényei 4 éves mélypontra zuhantak csütörtökön a New York-i tőzsdén, miután a cég bejelentette: a tőzsdefelügyelet (SEC) vizsgálatot kezdett annak kiderítésére, valóban félrekönyvelt-e a cég néhány reklámbevételt.
A Washington Post múlt héten szellőztette meg, hogy a világ legnagyobb internet- és médiabirodalma saját bevételként könyvelt el olyan reklámbevételeket, melyek leányvállalatait - például az EBay-t - illették volna meg.

A lap cikke szerint a vállalat 2000 júliusa és 2002 márciusa között 270 millió dollárral magasabb forgalmi adatot szerepeltetett könyveiben a valósnál.

Egy hét alatt 20 százalékos esés

A cég vezetősége élénken cáfolta a hírt, ám meglepő módon a társaság America Online részlegének vezetője, Robert Pittman ugyanaznap bejelentette visszavonulását, mint mondotta, "egy kis szünetet tartani".

Leköszönő nyilatkozatában megemlítette, hogy már a cikk megjelenése előtt felvették a kapcsolatot a SEC-kel, és mindenben együttműködnek velük.

Ennek ellenére a befektetők az utóbbi idők botrányai következtében azonnal elkezdtek megszabadulni AOL-részvényeiktől, amelyek múlt hét óta több mint 20 százalékot veszítettek értékükből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?