Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Piacon a kis apaságvizsgálati kit

2001.10.31. 11:44
A német Humatrix AG Kölnben piacra dobta Európa első apaságvizsgálati felszerelését, melyet a bevezetési időszak után a kétkedő apák recept nélkül 37 márkáért megvásárolhatnak.
A kétkedő német férfiak potom 37 márkáért 99,99 százalékos bizonyossággal meggyőződhetnek arról, jelen voltak-e gyermekük fogantatásánál
A bevezetési időszak tapasztalatai alapján a legtöbb vásárló azon férfiak közül kerül ki, akik a gyerektartás fizetésének számukra terhes kötelezettségétől szeretnének megszabadulni. De valószínűleg akadnak majd olyan vásárlók is, akik a tudást önmagáért szeretik.

Brit felmérések például azt mutatják, hogy minden ötödik gyermek vér szerinti apja más, mint az anya férje vagy élettársa. Az utóbbiaknak pedig a legtöbb esetben fogalmuk sincs gyermekük fogantatásának körülményeiről.

"Kisfiam, húnyd le szemed, nyisd ki szád!"

A mintavételt, mely a rendőrségi DNS-mintavételhez hasonló technológián alapul, a vevők a legnagyobb titokban lebonyolíthatják. Csupán nyálmintát kell venniük önmaguktól és feltételezett gyermeküktől, s el kell küldeniük a cég laboratóriumába.

Az eredményt, mely a cég állítása szerint 99,99 százalékos bizonyosságú, három napon belül postán kapják meg.

A briteknek nem kell sokáig várniuk

A vállalat kezdetben a német piacra összpontosít, de viszonylag gyorsan meg kíván jelenni Európa más országaiban is. "A brit férfiak interneten is rendelhetnek majd a tesztből, és az eredményeket angolul kapják kézhez." - fedte fel a rövid távú tervet az Ananovának Mario Levenhagen.