Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ariel, a zsidó?

2002.10.09. 11:03
A Procter & Gamble visszautasítja az egyiptomi vásárlók vádját, miszerint az Ariel mosópor az izraeliek iránti elfogultság bizonyítéka lenne.
Egyiptomban bojkottot hirdettek az Ariel mosópor ellen, hogy ezzel a gesztussal is támogatásukról biztosítsák a palesztinokat - írta az Ananova internetes hírügynökség.

A Procter & Gamble azonban nyilatkozatot tett közzé, hogy a mosóport Shakespeare Vihar című drámájának egy szereplőjétől - Ariel "légi szellemtől" - kölcsönözték, nem pedig Ariel Saron izraeli miniszterelnökről.

A logó is bizonyíték?

Ariel logó 1967-ből
Zeyad Mourad, a Procter & Gamble egyiptomi leányvállalatának szóvivője azt mondta, hogy a bojkott miatt egyelőre nem estek a mosópor eladásaik, számokkal azonban ennek ellenére nem szolgált. A szóvivő szerint egy véletlen egybeesésről van szó, és az amerikai vállalat nem politikai szervezet.

A bojkott szervezői szerint azonban nemcsak a név, hanem az Ariel logója is árulkodó, mivel azt szerintük eredetileg egy Dávid-csillagból alakították át úgy, hogy az eladható legyen az arab országokban.

Az Ariel logója valójában egy stilizált atomot ábrázol, míg a mosóport az 1920-as évektől árulják ezen a néven.