Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Perli az Arsenal a pólóárust

2002.05.15. 10:55
A brit bajnokcsapat az Európai Bíróságon pereli azt a boltost, aki harminc éven keresztül árult nem hivatalos Arsenal-szuveníreket a csapat stadionja mellett.
Az Arsenal szerint Matthew Read megsértette a védjegyhez fűződő jogait - közölte a BBC. A csapat először brit bíróságokon próbálkozott, de ott az árus javára döntöttek, és egyben továbbutalták az ügyet az Európai Bíróságra.

Védjegy-e a logó?

A tárgyalás kedden kezdődik, ítélet néhány hónap múlva várható. A bíróság legfontosabb feladata azt eldönteni, hogy védjegynek számít-e az Arsenal logója, ami az eladott sálakon, pólókon szerepel.

Nem csak a focicsapatoknak számít

A precedensértékű döntés feltehetően nem csak a futballcsapatok pénzügyi helyzetét befolyásolja majd, hiszen például a zeneipar hasonló küzdelmet folytat a popsztárok nem hivatalos szuvenírjait forgalmazó kereskedőkkel.