Auguszta
-4 °C
2 °C

Nagy Testvér a Pontiacban

2001.10.01. 15:39
A Pontiac új reklámfilmjében a reality show-k módszerét alkalmazza: néhány fiatal egy hétig nyúzhat egy Trans Am-et vagy egy Grand Prix-t, miközben állandóan veszik őket a kamerák. Az egy hetes tesztelés legizgalmasabb másodperceit összevágva születik a hirdetés. A felvételeken később szerepelhet a sokak által meglehetősen csúnyának tartott Aztek is.
A Pontiac, miután a múlt héten kénytelen volt bejelenteni a Firebird gyártásának leállítását, egészen eredeti reklámkampánnyal próbálja magához csalogatni az autóvásárlásra készülőket - közölte a New York Times. A cég reklámszakemberei úgy döntöttek, hogy egy-egy hétre átadnak néhány kocsit egypár fiatalnak, majd kamerákkal rögzítik minden mozdulatukat.

Pontiac Aztek
A felvételekből összevágják a legérdekesebb, a "Pontiac excitement"-et ("Pontiac-izgalmat") leginkább tükröző másodperceket, majd a kulcsokat átadják egy újabb csoportnak. A Big Brother jellegű reklámfilmben egyelőre a Grand Am és a Grand Prix típus szerepel, ezekhez később talán csatlakozik az Aztek.

Csúnya, és már szerepet sem kap

Az Aztekot egyébként az ág is húzza: nem elég, hogy kritikusok sora tartja egyszerűen rondának, és a reklámszerepre is várnia kell, még egy másik reality showból is kitúrták. A Survivor című sorozatban ugyanis átveszi helyét a Chevrolet Avalanche - így a GM egy másik terepjárója is szerepelhet a műsorban.

Chevrolet Avalanche
A J.D. Power and Associates nemrég közzétett felmérése szerint az Aztek-tulajdonosok csodálják autójuk belsőterét és kiváló menettulajdonságait, de a külsejével kapcsolatban még ők sincsenek elragadtatva. A típus enyhe átalakításon esik át jövőre, többek között új színeket és nagyobb kerekeket kap.


Még drága is

Az AutoPacific reklám- és tanácsadócég szerint azonban nem az autó külsejével van baj, sokkal inkább az árával. James Hall, a cég alelnöke esküszik rá, hogy ha a 21-26 ezer dolláros árnál háromezerrel kevesebbért adnák a kocsit, egy csapásra megoldódnának az értékesítési gondok. Idén eddig 18 ezer Aztec kelt el, a J.D. Power and Associates becslése szerint 2002-ben 32 ezer találhat gazdára, a Pontiac ugyanakkor 35-40 ezret akar eladni.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft