Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenhétmilliót költöttek borra

2002.02.25. 15:05
A Barclays Capital kirúgta azokat az alkalmazottait, akik júliusban egy vacsorán 44 ezer fontot (17,5 millió forintot) költöttek borra, mikor egy sikeres üzletüket ünnepelték.
A hat bankár az elegáns Petrus étteremben vacsorázott, és összesen 40 007 fontot költött - jelentette a BBC. Ebből öt font volt a cigaretta, 40 002 font a bor. Az étterem olyannyira elégedett volt a költekező vendégekkel, hogy az elfogyasztott ételeket ki sem fizettették - a bankárok ezzel 400 fontot (160 ezer forintot) spóroltak.

Sokmilliós italok

A számla azért lett ilyen magas, mert a vendégek többek között egy üveg 1945-ös Chateau Petrust (12300 font, 4,9 millió forint), egy 1945-ös és egy 1946-os Petrust (11600 font, 4,6 millió forint, illetve 9,400 font, 3,7 millió forint), illetve egy száz éves Chateau D'Yquemet (9200 font, 3,6 millió forint) rendeltek.

Illetlen viselkedés

Amikor a mulatságról szóló első hírek megjelentek, a bank képviselője még úgy nyilatkozott, hogy a cégnek a vacsorához semmi köze, ami történt, magánügy, az érintetteket nincs miért felelősségre vonni. Bár a bankárok saját pénzüket költötték, a bank vezetése később mégis megváltoztatta álláspontját, és hat alkalmazottjából ötöt kirúgott. A bankvezetés szerint a világgazdasági válság és tech-szektor gyengélkedése idején nem illett volna így viselkedni.

Az antialkoholista az északi-sarkra indul

Az egyik érintett azóta azt nyilatkozta, hogy ő antialkoholista, és bár 9000 fontot állt a számlából, egy kortyot sem ivott a drága borokból. A bankár a közeljövőben északi-sarki expedícióra indul.