Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Közel-keleti segítséget kap a Barclays

2008.10.31. 10:17
A Barclays 7,3 milliárd fontos tőkeinjekciót kap főként közel-keleti befektetőktől – jelentette be a társaság a mai reggelen. A tőkeemelésben részt vesz Katar és Abu Dhabi is és ezzel a bank elkerüli, hogy a brit kormányzat által felkínált segítséget igénybe vegye.

A Barclays ma reggel bejelentette, hogy 7,3 milliárd font értékű tőkeinjekciót kap főként közel-keleti befektetőktől és ezzel nem kell igénybe vennie a brit állam által felkínált segítséget, amely az osztalékfizetések leállításával és a menedzsment fizetések megszorításával járt volna.

5,8 milliárd dollárnyi értékpapírt értékesít a brit bank közel-keleti befektetőknek, köztük Katar és Abu Dhabi számára, valamint további 1,5 milliárd fonthoz jut egyéb tulajdonosaitól. 4,3 milliárd font értékben kötelezően átváltható kötvényeket bocsát ki, 3 milliárd fonthoz pedig évi 14 százalékos kamatot fizető értékpapírok formájában jut a cég.

Piaci pletykák szerint a Barclays orosz bankokhoz is közeledett, a VTB és a Sberbankkal folytatott megbeszélések azonban nem vezettek eredményre, akárcsak a líbiai állami alappal folytatott tárgyalások sem végződtek megállapodással.

A tőkeemelés hírére 7 százalékos pluszban ugrott a Barclays részvényeinek árfolyama a mai reggelen.