Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Mégsem milliárdos a holland királynő

2003.06.24. 12:37
Beatrix királynő kilencvenkét éves apja felháborodva felhívta a Forbes magazint, így a 2,5 milliárd dollárról szóló becslést negyedmilliárdra mérsékelték.
A Forbes márciusban jelentette meg a leggazdagabb királyokról és diktátorokról szóló listáját. Az idei összeállításban a holland királyi család 250 millió dollárral szerepelt, bár korábban a magazin még 2,5 milliárdra becsülte az orániai ház vagyonát.

A herceg telefonál

Az csak most derült ki, hogy az adat megváltoztatását a kilencvenkét éves Bernhard herceg érte el, aki a 2,5 milliárdos összeg hallatán kapcsolatba lépett a magazin illetékeseivel, közölte a Financial Times. A herceg először német unokahúgának férjét, Christopher Forbes-t hívta fel, és tőle követelte a téves összeg megváltoztatását.

Még így is többet írtak

Beatrix királynő apja később Luisa Kroll szerkesztőt is felhívta, majd a magazin kérésére faxon átküldte a család vagyonának részletes leírását. A Forbes ennek hatására módosította becslését. Ugyan a herceg jóval 250 millió dollár alatti összeget jelölt meg, de magazin a részvényvagyon, paloták, műtárgyak becsült értékének összeadásával végül a negyedmilliárd dolláros eredménynél maradt.

Beatrix a listán Jasszer Arafat (háromszázmillió dollár) és Fidel Castro (száztízmillió dollár) között szerepel.