Gusztáv
-4 °C
1 °C

Már a szex sem jó üzlet

2008.05.15. 07:29
Hét üzletét kénytelen bezárni a legnagyobb európai szexipari cég, a Beate Uhse. A hálózat így 152 tagúra csökken. Német és holland boltokat zárnak most be, a budapesti megmarad.

Ha nem látszik kifizetődőnek a fenntartás, még több üzletét lesz kénytelen bezárni az európai szexipar vezető vállalkozása, a német Beate Uhse. A kereskedelmi cég Németországban már hat üzletét zárta be, és Hollandiában is kénytelen volt egy bolt lehúzni a rolót.

Persze ez még nem jelenti a hálózat halálát: a Beate Uhse ugyanis 152 üzletet még működtet, közülük egyet Budapesten. A siker azonban kétséges, legalábbis erről árulkodik a hálózat igen gyenge forgalma: a Beate Uhse konszern forgalma az idén március végéig hat százalékkal, 68 millió euróra csökkent, természetesen ebben közrejátszott a hét üzlet bezárása is.

Az első negyedév veszteséges lett volna, ha nem mérséklik a katalógusszolgáltatás költségét, így végül ez 6,4 millió euró adózás előtti eredményt biztosított. A második negyedévben a katalógusüzletet még karcsúsítani kell - derült ki a vállalkozás jelentéséből. A múlt év a konszern teljes forgalmában 1,1 százalékos visszaesést hozott, viszont a pénzforgalmi egyenleg ennél sokkal nagyobb mértékben, 35,7 százalékkal, 15,7 millió euróra romlott.