Valér
2 °C
8 °C

Nem bírják a Champs-Elysees árait a multik

2008.05.21. 09:52
Elszálltak a bérleti díjak Párizs legfrekventáltabb bevásárlóutcájában, a Champs-Elysees-n. Olyannyira, hogy az ingatlantulajdonosok folyamatos és drasztikus díjemeléseit már a legnagyobb multinacionális bérlők sem bírják. A McDonald's a pereskedést választotta.

A Bloomberg információi szerint a párizsi sugárúton az üzlethelyiségek bérleti díjai az elmúlt 5 év alatt mintegy megduplázódtak, és mostanra átlagosan több mint 600 euróba kerül egy négyzetméternyi üzlet havi bérlése. Ezzel a Champs-Elysees a manhatteni Fifth Avenue (1000 euró/hó/nm) és a hongkongi Causeway Bay után (800 euró) a harmadik legdrágább kiskereskedelmi lokációvá vált a világon – írja a Portfolio.

Az egekbe szökő bérleti díjak több bérlőt is a Champs-Elysees elhagyására késztettek, így a közelmúltban eltűnt a sugárútról az amerikai Planet Hollywood, s elviselhetetlennek tartja a díjak emelkedését a McDonald's is. Az amerikai gyorsétterem lánc azonban nem adja könnyen, ugyanis a legutóbbi díjemelés jogtalanságára hivatkozva beperelte az üzlethelyiség tulajdonosát.

A McDonalds egyébként 1988-ban nyitotta meg jelenlegi éttermét a Champs-Elysees-n, az épületet 1872-ben építtette a Rotschild család. Az étterem a McDonald's egyik legforgalmasabb üzlete Franciaországban, évente 1,5 millió szendvicset adnak el.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft