Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Berlin a legjobb európai város

2007.03.08. 12:05
Erős idegenforgalmi konjunktúrát él napjainkban a német főváros: tavaly mintegy 9 százalékkal, 19,5 millióra nőtt a vendégéjszakák száma 2005-höz képest.

Egyes idegenforgalmi szakértők szerint ma Berlin a legmenőbb az európai metropolisok közül, minden évben nő az idelátogatók száma. Tavaly kissé több mint 7 millió turista érkezett. A látogatók száma, illetve tartózkodási idejük kilenc év alatt több mint megduplázódott, 1997-ben még csak 8 millió volt a vendégéjszakák és 3,45 millió a turisták száma.

A látogatók leginkább a történelem és a modern életstílus sajátos vegyülékét értékelik a német fővárosban: a nagy kulturális kínálat, a zöld környezet, a jó közlekedés, a sok kreatív fiatal, művész nagy vonzerőt gyakorol.

A város szállodái is virágzanak, a következő években további 15 ezerrel bővítik az ágykínálatot, amely akkor - szakértők szerint - akár évi 20 millió vendégéjszakát is ki tud szolgálni.

Ugyanakkor a felső kategóriás - négy- és ötcsillagos - szállodák a maguk 130 eurós szobánkénti árával még jóval más európai városok átlagos árkínálata alatt maradnak.