Olivér
4 °C
8 °C

Bűnösnek vallották magukat a Betonsports vezetői

2007.05.25. 11:20
Fordulathoz érkezett az online szerencsejáték elleni harc az Egyesült Államokban. A Betonsports online fogadóiroda két vezetője bűnösnek vallotta magát.

Bűnösnek vallották magukat a Betonsports vezetői az Egyesült Államokban tiltott szerencsejáték miatt folyó perben - írja a BBC Online. A londoni székhelyű Betonsports vezetőjét tavaly júniusban tartóztatták le az amerikai hatóságok a dallasi repülőtéren. A letartóztatás az online szerencsejátékok elleni harc része volt. David Carruthersnek és hét társának zsarolás és csalás vádjával kell szembenéznie. A cég azóta beszüntette tevékenységét az Egyesült Államokban.

Jelenleg Stephen Kaplan, a Betonsport alapítója és David Carruthers volt elnök van letartóztatásban az Egyesült Államokban. Bűnösnek vallották magukat, elismerték a csalást és azt, hogy tevékenyen részt vettek tiltott szerencsejáték szervezésében - nyilatkozta Catherine Hanaway ügyész. A cég 500 ezer dolláros bírsággal és vagyonelkobzással néz szembe. Az amerikai hatóságok több milliárd dollárt zároltak a cég számláin.

A hatóságok a hatvanas években elfogadott jogszabályra hivatkoznak, illetve ezt a jogszabályt terjesztették ki az online szektorra is. A jogszabály megtiltja a bankoknak a szerencsejátékkal kapcsolatos kifizetéseket, ezzel ellehetetleníti a pénzmozgást a szolgáltatók és az ügyfelek között. Az amerikai kongresszus tavaly októberben fogadta el a törvényt.

Az Egyesült Államokban több online szerencsejátékcég ellen indítottak akciót az elmúlt egy évben. Tavaly szeptemberben tartóztatták le a Sportingbet 65 éves elnökét. A világ legnagyobb online fogadóirodája ezek után elkezdte leépíteni amerikai üzletét, később pedig egy dollárért adta el amerikai érdekeltségeit, néhány órával azelőtt, hogy George Bush aláírta volna a szigorításról szóló törvényt. A Partygaming és a 888.com is kivonult az országból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?