Ilona
17 °C
32 °C

Bűnösnek vallották magukat a Betonsports vezetői

2007.05.25. 11:20
Fordulathoz érkezett az online szerencsejáték elleni harc az Egyesült Államokban. A Betonsports online fogadóiroda két vezetője bűnösnek vallotta magát.

Bűnösnek vallották magukat a Betonsports vezetői az Egyesült Államokban tiltott szerencsejáték miatt folyó perben - írja a BBC Online. A londoni székhelyű Betonsports vezetőjét tavaly júniusban tartóztatták le az amerikai hatóságok a dallasi repülőtéren. A letartóztatás az online szerencsejátékok elleni harc része volt. David Carruthersnek és hét társának zsarolás és csalás vádjával kell szembenéznie. A cég azóta beszüntette tevékenységét az Egyesült Államokban.

Jelenleg Stephen Kaplan, a Betonsport alapítója és David Carruthers volt elnök van letartóztatásban az Egyesült Államokban. Bűnösnek vallották magukat, elismerték a csalást és azt, hogy tevékenyen részt vettek tiltott szerencsejáték szervezésében - nyilatkozta Catherine Hanaway ügyész. A cég 500 ezer dolláros bírsággal és vagyonelkobzással néz szembe. Az amerikai hatóságok több milliárd dollárt zároltak a cég számláin.

A hatóságok a hatvanas években elfogadott jogszabályra hivatkoznak, illetve ezt a jogszabályt terjesztették ki az online szektorra is. A jogszabály megtiltja a bankoknak a szerencsejátékkal kapcsolatos kifizetéseket, ezzel ellehetetleníti a pénzmozgást a szolgáltatók és az ügyfelek között. Az amerikai kongresszus tavaly októberben fogadta el a törvényt.

Az Egyesült Államokban több online szerencsejátékcég ellen indítottak akciót az elmúlt egy évben. Tavaly szeptemberben tartóztatták le a Sportingbet 65 éves elnökét. A világ legnagyobb online fogadóirodája ezek után elkezdte leépíteni amerikai üzletét, később pedig egy dollárért adta el amerikai érdekeltségeit, néhány órával azelőtt, hogy George Bush aláírta volna a szigorításról szóló törvényt. A Partygaming és a 888.com is kivonult az országból.