Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megroggyant a Burger King

2002.12.05. 12:32
A Burger King egyik legnagyobb franchise-partnere, az AmeriKing Inc. szerdán bejelentette, hogy csődvédelmet kér. A fejlemények ellenére a Diageo Plc. továbbra is el kívánja adni a Burger Kinget a Texas Pacific befektetőcsoportnak.
Az AmeriKing közölte az illetékes delaware-i a csődbírósággal, hogy 291 millió dolláros adóssággal küszködik, amelyet jelenleg nem képes kiegyenlíteni. Egy 115 millió dolláros, júniusban esedékes hitel átütemezéséről már megkezdődtek a tárgyalások. A cég augusztusban 94,2 millió dolláros negyedéves forgalomról számolt be az egy évvel korábbi 95,7 millió dollár után.

Túl gyors volt a terjeszkedés

Joe Langteau igazgató egy interjúban elismerte, hogy cége pénzügyileg nem bírta a túl gyors terjeszkedést, ezért most kénytelenek néhány kellemetlen döntést meghozni. A vállalat megpróbálja rendbe hozni pénzügyeit, és ennek keretében legalább huszonhárom éttermet bezárnak - az AmeriKingnek így 329 gyorsétterme marad.

Csökkentett vételi ajánlat

A Burger King közleményben jelezte, hogy továbbra is együttműködik a céggel, és biztos benne, hogy a vállalat talpra áll. A State Street Corp mellett egyébként épp a Burger King az AmeriKing egyik legnagyobb hitelezője. A Diageo Plc. a hírek szerint továbbra is el kívánja adni a Burger Kinget bár a vevőjelölt Texas Pacific Group korábbi 2,26 milliárd dolláros ajánlatát a cég gyenge forgalmára hivatkozva már másfélmilliárdra csökkentette. A Burger King a forgalom fellendítése érdekében december elején bejelentette, hogy meghatározott ideig kedvezményes áron, 2,19 dollár helyett 99 centért kínálja a Whopper szendvicset.