Árpád
-2 °C
3 °C

A bordélyház tőzsdére megy

2002.07.22. 15:29
Ausztrália legnagyobb bordélyháza, a Daily Planet ötvenmillió ausztrál dollár értékben bocsát ki részvényeket egy éven belül. Az első tőzsdére kerülő bordély garantált hozamot ígér, és terjeszkedik.
John Trimble alapító-tulajdonos a hotelt üzemeltető részleget kívánja értékesíteni: először zártkörű kibocsátással eladják a vállalat 48 százalékát, majd ezután egy éven belül következne a nyilvános kibocsátás, közölte a Reuters. Ennek során ötvenmillió ausztrál dollárnyi (6,7 milliárd forint) részvény kerül a piacra. Andrew Harris igazgató szerint a papírok kelendőek lesznek: "A Daily Planet egy olyan ötcsillagos szálloda, ahol óriási a forgalom, és a vendégek 120 ausztrál dollárt fizetnek egyetlen óráért". "Az iparág annyira stabil és jövedelmező, hogy a lehetőségeink szinte korlátlanok. Ez az újdonság felrázza majd a piacot" - tette hozzá.

Biztosított hozam

A cég képviselője közölte, hogy már egyeztettek a tőzsde illetékeseivel, akik nem emeltek kifogást a bordélyház papírjainak kibocsátása ellen. A zártkörű kibocsátásból befolyó összeget a Daily Planet adósságtörlesztésre fordítja, valamint szeretne nyilvánosházat nyitni Sydney-ben, és megvásárolni két sztriptíz klubot. A cég egymillió ausztrál dollárt letétbe helyez, hogy a részvényeseknek mindenképpen biztosítani tudja a beígért 5,9 százalékos éves hozamot. "A szexiparban gyakran hatvan százalék körüli hasznot termelnek a cégek, így mi is biztosak lehetünk a magas hozamban" - mondta erről az igazgató.

A törvény megkerülve

A Daily Planet 1994-ben már próbálkozott hasonlóval, de visszakozott, mivel Victoria állam prostitúcióról szóló törvénye alapján a szexipari cégekbe fektetőket a rendőrség ellenőrizheti. Miután most csak az ingatlankezelő részleget viszik tőzsdére, így a részvényesek nem esnek a Prostitution Control Act hatálya alá, így nem kell félniük a hatóság zaklatásától.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?