Auguszta
-3 °C
2 °C

Bordélyház készül a bécsi tőzsdére

2007.06.06. 07:35
Legkésőbb 2009-re tőzsdére megy Ausztria legnagyobb ingatlanbefektetője és nyilvánosház-üzemeltetője.

Tőzsdére készül Ausztria egyik legnagyobb ingatlanbefektetője és egyben nyilvánosház-üzemeltetője, az RB Immo. A bécsi székhelyű vállalat vezérigazgatója, Alexander Gerhardinger a Die Weltnek adott interjújában kifejtette: a bordélyláncot is felölelő holding börzei premierje legkésőbb 2009-ben várható.

Az ingatlanbefektetési vállalat köntösébe rejtett, Bécs 11. kerületében található Goldentime-ban jelenleg 30 nő kínálja szolgáltatásait, többségük Magyarországról, Horvátországból, néhány Brazíliából érkezett. Az örömlányok belépti díja 60, a vendégeké 80 euró. Ezért az összegért jár büfé, szauna, gőzfürdő, medence a kertben, bár és természetesen szoba, ahova a párok elvonulhatnak: fél óra 60 euró, ez teljes egészében a lányoké, ebből a tulajdonos semmit nem kap.

A felső-ausztriai, szintén Gerhardinger kezében lévő Napoleonhofban az árak borsosabbak: az első fél óra 150, minden további 30 perc 100 eurót kóstál.

A vezérigazgató szerint néhány lány havonta akár 10 000 eurós bevételt is elkönyvelhet. Alexander Gerhardinger tavaly augusztusban vette át a Goldentime tulajdonjogát és üzemeltetését. Mint mondja: akkor a korábbi üzleti ügyfeleinek 30 százalékát elvesztette, akik elítélték a bordélyházi tevékenységet.

Ezzel szemben számos új kapcsolatot létesített külföldi politikusokkal és bankárokkal, akik közül néhányat rendszeres vendégeként tisztel. Amióta átvette a házat, hárommillió eurós forgalmat ért el. A tőzsdére készülő nyilvánosház egyéb üzleti adatainak nyilvánosságra hozatalában eléggé visszafogott, honlapján csupán a jövőbeni bevételi terveket közli, azt is csak az ingatlanágazatra.