Konrád, Tivadar
4 °C
22 °C

Külföldre megy a pozsonyi BKV

2008.05.26. 07:24
A pozsonyi tömegközlekedési vállalat ausztriai járatot indított, amely egyelőre az első határmenti faluig közlekedik. Tervezik egy rajkai járat indítását is, mivel egyre több pozsonyi ott vesz lakást.

Szombaton a pozsonyi tömegközlekedési vállalat (DPB) városi buszjáratot indított az ausztriai Wolfstahlba. A 901-es járat a város egyik jelképének számító, formabontó külsejű Duna-híd alól indul, a végállomása pedig a határ túloldalán levő első osztrák faluban, Wolfstahlban van.

A pozsonyiak azt tervezték, hogy a végállomás a regionális központnak számító Hainburgban lesz, ám erre egyelőre az osztrák hivatalok nem adtak engedélyt. A húszperces út ára 50 szlovák korona vagy 1,5 euró, hatéves korig pedig ingyenes, a járatsűrűség munkanapokon 30 perc.

Milan Cílek, Pozsony első főpolgármester-helyettese a járat indításának alkalmából közölte: hasonló járatot szeretnének indítani Rajkára is, ahol egyre több pozsonyi vásárol családi házat. Branislav Záhradník, a pozsonyi tömegközlekedési vállalat igazgatótanácsának elnöke hozzátette: a Rajkáig menő járat projektje még nincs kidolgozva.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!