Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Külföldre megy a pozsonyi BKV

2008.05.26. 07:24
A pozsonyi tömegközlekedési vállalat ausztriai járatot indított, amely egyelőre az első határmenti faluig közlekedik. Tervezik egy rajkai járat indítását is, mivel egyre több pozsonyi ott vesz lakást.

Szombaton a pozsonyi tömegközlekedési vállalat (DPB) városi buszjáratot indított az ausztriai Wolfstahlba. A 901-es járat a város egyik jelképének számító, formabontó külsejű Duna-híd alól indul, a végállomása pedig a határ túloldalán levő első osztrák faluban, Wolfstahlban van.

A pozsonyiak azt tervezték, hogy a végállomás a regionális központnak számító Hainburgban lesz, ám erre egyelőre az osztrák hivatalok nem adtak engedélyt. A húszperces út ára 50 szlovák korona vagy 1,5 euró, hatéves korig pedig ingyenes, a járatsűrűség munkanapokon 30 perc.

Milan Cílek, Pozsony első főpolgármester-helyettese a járat indításának alkalmából közölte: hasonló járatot szeretnének indítani Rajkára is, ahol egyre több pozsonyi vásárol családi házat. Branislav Záhradník, a pozsonyi tömegközlekedési vállalat igazgatótanácsának elnöke hozzátette: a Rajkáig menő járat projektje még nincs kidolgozva.