Edina
-12 °C
-3 °C

Rejtőzzön atombunkerbe a karácsony elől!

2001.12.22. 10:12
Eredetileg szerverek biztonságos tárolására és atomcsapás előli menekülésre szánták a megmaradt európai bunkereket, egy brit üzletember azonban azért fizet, hogy a föld alatt vészelhesse át a karácsonyi szezont.
Mike Parris brit farmer atombunkerének szolgáltatásai iránt a szeptember 11-ei terrortámadások után ugrott meg a kereslet.

Bejárat a bunkerbe
Arra azonban a nagy közösségépítő, akinek filozófiájáról az Index Funny Business rovata annak idején híven beszámolt, arra nem számított, hogy valaki a karácsonyi ünnepeket szeretné a föld mélyen, 10 láb vastag betonfalak és robbanásbiztos acélajtók mögött tölteni.

Böjt és szerzetesi magány

Márpedig Colin Wood, egy 30 éves pénzügyi dolgozó 430 dollárt fizet azért, hogy a következő két hetet szerzetesi magányban, húskonzerven, kenyéren és csapvizen tölthesse Mr. Parris atombunkerében, melyet a farmer még a hidegháború végezével vásárolt meg az államtól.

"Határozottan úgy tűnik, mintha egy kicsit kiábrándult volna a karácsonyból" - nyilatkozta furcsa vendégéről az eufemisztikus megfogalmazásokban kifejezetten jártas vállalkozó a Reuters hírügynökségnek.

"Szerintem olyan, mint börtönben lenni, vagy talán rosszabb is, mivel még a napra vagy a holdra sem lehet felnézni a börtönablak rácsain át" - tette hozzá Mr. Parris, aki valószínűleg már nem is tartja olyan nagy ötletnek a földalatti közösség gondolatát.