Konrád
8 °C
26 °C

Mennie kell a Burger King-vezérnek?

2004.06.23. 15:51
Alig másfél év után a Burger King ismét új vezérigazgatót keres - adta hírül a Wall Street Journal.
Az elsőként az Advertising Age című lapban megjelent értesülés szerint a 18 hónapja posztján lévől Brad Plum helyére új szakembert keres a társaság, pedig a mostani 15 éven belül már a nyolcadik vezérigazgató a gyorsétteremlánc élén.

Blum helyére a társaságot négy hónapja erősítő pénzügyi vezér John Chidsey, a cég észak-amerikai elnöke is esélyes lehet. Kívülről szintén érkezhet az új Burger King-főnök, a madarak Steve Heyer Coca-Cola-elnök és Paul Clayton, korábbi észak-amerikai Burger King-elnök nevét csiripelik. Heyer, miután sikertelenül pályázott az üdítőital-gyártó vezérigazgatói posztjára, idén elhagyná cégét, Clayton pedig jelenleg a Jamba Juice nevű társaságot igazgatja.

A WSJ értesüléseit egyik érintett sem kommentálta. S hogy miért kellene leváltani Plumot? Az elmúlt években nem teljesített valami fényesen a Burger King: mintegy 7,9 ezer éttermének legkevesebb 20 százaléka csak veszteséget termel, s 10 legnagyobb franchise-partnere közül legalább három nyújtott be csődvédelem iránti kérelmet. A lap szerint a cég hamarosan kénytelen lesz átengedni a Wendy'snek a második legnagyobb gyorsétteremlánc-címet.

A WSJ úgy tudja, hogy a cég új vezérigazgatójának felkutatását az egyik Burger King-tulajdonos, a Bain Capital kezdeményezte másfél hónapja. A korábbi tulajdonos Diageo 2002 végén adott túl a láncon, a céget a Texas Pacific Group, a Bain és a Goldman Sachs Partners befektető-társaságok vették meg.