Valér
-1 °C
0 °C

Meghiúsulhat a Burger King eladása

2002.11.08. 10:01
A brit Diageo Plc figyelmeztetett, hogy akár kútba is eshet a tulajdonában lévő egyesült államokbeli Burger King eladása, mert csökken a gyorsétteremlánc árbevétele, ami a vételárat is befolyásolja.
A világ legnagyobb italgyártója, a Diageo a júliusban létrejött megállapodás értelmében 2,26 milliárd dollárt kap a Texas Pacific Group, a Bain Capital kockázati tőketársaságok, valamint a Goldman Sach befektetési bank egyik alapja által alkotott konzorciumtól.

A végleges árat azonban a szerződő felek a Burger King teljesítményétől tették függővé, így a Diageo a jelenlegi helyzetben alacsonyabb összeggel lenne kénytelen beérni. A cég most várhatóan hetekig elhúzódó tárgyalásokat kezd a vevőkkel a vételárról.

Hamburger helyett szeszes italok

A Diageo október végén jelentette be, hogy az agresszív árháború következtében csökkent a Burger King árbevétele a szeptemberben véget ért negyedévben.

A cég azért válik meg a gyorsétteremlánctól, hogy a szeszes italok gyártására összpontosíthasson, miután tavaly 5 milliárd dollárért megvette a francia Vivendi Universalba beolvadt kanadai Seagram Co. több márkáját.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!