Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Burger King olcsóbb Whopperrel küzd a fogyasztókért

2002.12.02. 18:10
Árháború alakulhat ki a legnagyobb amerikai gyorsétterem-láncok között, miután a Burger King bejelentette, hogy meghatározott ideig kedvezményes áron, 99 centért kínálja a Whopper szendvicset. Magyarországon egyelőre nem terveznek hasonló akciót - tudta meg az Index.
A franchise rendszerben működő lánc tagjainak 70 százaléka szavazott a terv mellett, amely a rivális McDonald'sszal és a Big Mac szendvicsekkel szemben venné fel a harcot. A terv szerint a Whoppert az eddigi 2,19 dolláros ár helyett januárban 17 napon keresztül 99 centért kínálnák - írta a Wall Street Journal online kiadásában.

Nem megy a hamburger

A Burger King franchise jogainak tulajdonosa, a Diageo Plc már egy ideje megválni készül a világméretű gyorsétterem-lánctól. November második felében többek között a gyorsétterem-lánc gyenge eredménye miatt esett kútba a Texas Pacific Group vezette konzorciummal a Burger King lánc eladásáról folytatott tárgyalás.

A McDonald's-nál sem mennek az ügyek teljesen rendben: a cég az elmúlt hónapban közölte, hogy a Közel-Keleten és Dél-Amerikában 175 éttermét kénytelen bezárni, Kínában viszont évente száz új egységet nyit majd.

Itthon nem lesz olcsóbb

"A magyarországi Burger King éttermekben az év végig nem lesz hasonló akció" - tudta meg az Index Baczynski Esztertől, a Burger King hazai franchise jogait birtokló Fusion Befektetési Rt. marketing igazgatójától "A későbbi esetleges bevezetésről a Burger King Corp.-pal történő egyeztetés és a külföldi tapasztalatok kiértékelése után születhet döntés" - tette hozzá.

A Burger King 14 hazai éttermében egyébként az elmúlt egy évben emelkedett a vendégek száma, és a forgalom várhatóan az inflációnál magasabb mértékben emelkedik majd -mondta Baczynski Eszter. A hazai éttermekben jelenleg 469 forintért lehet Whopper szendvicset kapni, a rivális McDonald's Big Mac-je 459 forintba kerül.