Piroska
3 °C
4 °C

A Burger King olcsóbb Whopperrel küzd a fogyasztókért

2002.12.02. 18:10
Árháború alakulhat ki a legnagyobb amerikai gyorsétterem-láncok között, miután a Burger King bejelentette, hogy meghatározott ideig kedvezményes áron, 99 centért kínálja a Whopper szendvicset. Magyarországon egyelőre nem terveznek hasonló akciót - tudta meg az Index.
A franchise rendszerben működő lánc tagjainak 70 százaléka szavazott a terv mellett, amely a rivális McDonald'sszal és a Big Mac szendvicsekkel szemben venné fel a harcot. A terv szerint a Whoppert az eddigi 2,19 dolláros ár helyett januárban 17 napon keresztül 99 centért kínálnák - írta a Wall Street Journal online kiadásában.

Nem megy a hamburger

A Burger King franchise jogainak tulajdonosa, a Diageo Plc már egy ideje megválni készül a világméretű gyorsétterem-lánctól. November második felében többek között a gyorsétterem-lánc gyenge eredménye miatt esett kútba a Texas Pacific Group vezette konzorciummal a Burger King lánc eladásáról folytatott tárgyalás.

A McDonald's-nál sem mennek az ügyek teljesen rendben: a cég az elmúlt hónapban közölte, hogy a Közel-Keleten és Dél-Amerikában 175 éttermét kénytelen bezárni, Kínában viszont évente száz új egységet nyit majd.

Itthon nem lesz olcsóbb

"A magyarországi Burger King éttermekben az év végig nem lesz hasonló akció" - tudta meg az Index Baczynski Esztertől, a Burger King hazai franchise jogait birtokló Fusion Befektetési Rt. marketing igazgatójától "A későbbi esetleges bevezetésről a Burger King Corp.-pal történő egyeztetés és a külföldi tapasztalatok kiértékelése után születhet döntés" - tette hozzá.

A Burger King 14 hazai éttermében egyébként az elmúlt egy évben emelkedett a vendégek száma, és a forgalom várhatóan az inflációnál magasabb mértékben emelkedik majd -mondta Baczynski Eszter. A hazai éttermekben jelenleg 469 forintért lehet Whopper szendvicset kapni, a rivális McDonald's Big Mac-je 459 forintba kerül.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!