Árpád
-2 °C
4 °C

C&A-nél márkában lehet fizetni

2002.11.27. 15:40
Az euró bevezetésének közelgő első születésnapját ismét reklámfogásra használja fel a németországi C&A áruházlánc: egy hétig újra elfogadja a német márkát.
A ruházati cikkeket forgalmazó bolthálózat " hivatalosan" a háztartásokban maradt német márkákat akarja előcsalogatni, sokkal valószínűbb azonban, hogy egyszerű reklámfogásról van szó. A december első hetében lezajló akció hírét máris felkapta a német és a nemzetközi sajtó.

Kártyaakció után készpénz-akció

A C&A marketingvezetése nem először alkalmaz agresszív, s a kereskedelemben viszonylag szokatlan módszert. Az euró bevezetésekor 20 százalékkal csökkentette termékeinek árát azok számára, akik bankkártyával fizettek. Miután a versenyhivatal figyelmeztette az üzletet, hogy akciója törvénysértő, az áruház összes vásárlójára kiterjesztette a kedvezményt, hogy ne lehessen diszkriminációval vádolni.

A C&A a későbbi jogi eljárás során azzal védekezett, hogy a boltjaiban kialakult sorokat kívánta csökkenteni, és a vásárlók tájékozatlanságból adódó félelmeit eloszlatni, hiszen az akkor még új és ismeretlen valuta sokaknak okozott komoly gondot. Márciusban egy helyi bíróság a kiárusítást törvénytelennek minősítette, döntése szerint az árkedvezmény a versenytársakkal szemben tisztességtelen előnyhöz juttatta a C&A-t.

Vesztett, de nyert

Az elmarasztalás indoka másodfokon sem változott, de jelentősen, egymillió euróról 400 ezer euróra (97 millió forint) csökkentették a C&A büntetését. Így már nyilvánvalóan megérte, hiszen sajtóinformációk szerint a C&A céghez tartozó 184 német üzlet a januári akció segítségével megduplázta ilyenkor szokásos bevételét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?