Eleonóra
-1 °C
2 °C

Elbocsát a Cap Gemini

2001.06.26. 12:03
Elbocsát 2700 alkalmazottat, és csökkenti idei bevételi tervét Európa legnagyobb számítástechnikai szolgáltató cége, a Cap Gemini Ernst & Young - jelentették be kedden. A hír hatására a részvény árfolyama a mélybe zuhant, magával rántva az európai tőzsdeindexeket.
Idei bevételei 9,6 milliárd helyett 9 milliárdra módosította a Cap Gemini Ernst & Young, amely kemény elbocsátásokról is határozott.

Lemondják a rendeléseket

Bár az év elején még megfelelő mennyiségű megrendelés érkezett, az utóbbi néhány hétben a piac lassulását tapasztaltuk - indokolta a lépést a cég. A társaság, amely a vállalatoknak komplett számítástechnikai szolgáltatást kínál a hardvertől és szoftvertől a vezetési tanácsadásig, azt tapasztalta, hogy számos pénzügyi, technológiai és ipari szektorba tartozó ügyfele lemondja a megrendeléseket. Ez különösen amerikai cégekre jellemző.

Átszabás 85 millió euróért

A Cap Gemini Ernst & Young - amely a francia Cap Gemini és az amerikai tanácsadó Ernst & Young egyesüléséből jött létre - kénytelen jelentősen csökkenteni költségeit. Az átszabás az első félévben 85 millió euróba kerül. Az elbocsátások mellett 700 dolgozójukat átirányítják a cégen belül.

Mindenki zuhant egy kicsit

A hír durva pofon volt az európai piacoknak. A Cap Gemini Ernst & Young részvénye hirtelen 20 százalékot zuhant. A londoni FTSE, a párizsi CAC 40 és a frankfurti Xetra Dax index egyaránt 1-2 százalék közti eséssel reagált, bár később kissé magukhoz tértek. Napi összesítésben azonban továbbra is vesztettek értékükből.

Nem ment jól a mobilgyártóknak

A bejelentéssel függhet össze, hogy a nagy technológiai papírok közül gyengült a Nokia, az Ericsson, a Siemens és az Alcatel is.