Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elutasították az amerikai alelnök elleni keresetet

2003.09.09. 13:04
A dallasi szövetségi bíróság elutasította a Halliburton és volt elnöke, Dick Cheney (jelenlegi amerikai alelnök) ellen benyújtott keresetet, közölte a YahooNews. A felperes szerint a vállalat könyvelési praktikáival megtévesztette a befektetőket, a bíró szerint viszont nincs bizonyíték.
A keresetet a Judicial Watch nevű szervezet nyújtotta be, három kisrészvényes képviseletében. Tom Fitton, a szervezet elnöke a döntés után közölte, hogy vagy fellebbeznek, vagy az azóta megszerzett információk birtokában új keresetet nyújtanak be.

Terry O'Donnell, Cheney ügyvédje nem kommentálta a döntést, csak annyit közölt, hogy elégedettek az eredménnyel. Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) a döntéstől függetlenül tovább vizsgálja a vállalat 1998-as könyvelését.

Hatmilliót fizet

A társaság egy korábbi kereset nyomán június elején bejelentette, hogy hatmillió dollárt fizet, hogy elkerülje a könyvelési botránya miatt indított pereket. Azt a keresetet húsz részvényes nyújtotta be, és érveik hasonlóak voltak a mostani perben szereplőkkel, bár az a dokumentum az alelnököt nem említette. A megállapodás nyomán a keresetben megnevezetteket nem vádolják többé, és a cégnek nem kell elismernie, hogy bármilyen szabálytalanságot elkövetett volna.